ONS BEDRIJF

TEELT

Van Haelst Fruit is gespecialiseerd in de teelt van Conference peren. 95% van het areaal bestaat uit recente aanplantingen in het V-haag systeem. Dit resulteert in een kwalitatief en kwantitatief hoogstaand product.

In de teelt wordt er volop ingezet op duurzaamheid en ecologie:

  • Kunstmatige meststoffen worden herleid tot een minimum door gebruik te maken van natuurlijke meststoffen en compostproduct.
  • Allerhande natuurlijke middelen, zoals vogelkastjes voor koolmezen, predasect huisjes voor oorwormen, bloemenhagen voor bijen, feromoonverwarring, … worden ingezet om een ideaal evenwicht te vinden tussen milieu en kwaliteit.
  • Quasi volle grasbanen om onkruid en bodemschimmels te onderdrukken.
  • Het Global Gap (Good Agricultural Practice) certificaat garandeert een lekker en veilig product.

Wij zijn een innovatief bedrijf. We streven er naar om steeds een pionier te zijn in ons vak. Dit door constante vernieuwingen, zoals brandstof besparende maatregelen door gecombineerd te maaien en benevelen, gestuurde sprinklersystemen voor gecontroleerde bewatering, zelfrijdende tractoren, doorgedreven projecten om verder in te zetten om steeds zo ecologisch mogelijk te telen.

BEWARING

ULO (Ultra Low Oxgihen) koelcellen zorgen er voor dat ons fruit het hele jaar door kan bewaard worden. De koeling gebeurt door natuurlijke gassen, namelijk CO² en/of NH³.

Zonnepanelen zorgen voor de aandrijving van de installaties.

SORTERING en VERPAKKING

Ons nevenbedrijf VHM Fruit Trade zorgt voor de verpakking en verhandeling van onze peren. Onze klanten situeren zich over heel Europa en daarbuiten. Onze grootste troef is dat we verpakken naar wens van de klant. Elke gewenste verpakking is mogelijk. Door een directe aanpak en snelle service is ons klantenbestand nog steeds groeiende. Supermarkten over heel Europa zijn gecharmeerd door onze accurate service en de directe weg van boomgaard naar winkel.

Door de toenemende vraag kopen we ook peren aan bij collega fruittelers die steeds streven naar een topproduct. Belangrijk hierbij is dat onze leveranciers onze visie delen, namelijk op een innovatieve, duurzame en ecologische manier een lekkere en mooie peer telen.

Om de voedselveiligheid en de volledige traceerbaarheid te garanderen hebben we het BRC certificaat met jaarlijkse controles.

ECOLOGIE en DUURZAAMHEID

Van Haelst Fruit en VHM dragen duurzaamheid en ecologie hoog in de vaandel. Wij streven ernaar om onze uitstoot van CO² en afval tot een minimum te herleiden door verschillende aspecten op ons bedrijf. Regenwater wordt opgevangen, gezuiverd en 100% hergebruikt, zonnepanelen leveren elektriciteit, boomgaarden liggen in de buurt zodat er minder transport nodig is.

De keuze om onze teelt rechtstreeks aan de warenhuizen te leveren, resulteert in minder handelingen en rechtstreeks transport.

Door een doorgedreven ecologisch evenwicht in het hele bedrijf worden de lekkerste Conference peren geteeld en verpakt.

Wij investeren in uw gezonde voeding en dat van de komende generaties.

ONS TEAM

Zaakvoerders Christophe Van Haelst en Cherlyn Maes, worden dagelijks ondersteund door een team van vaste mensen en een ploeg seizoensarbeiders, om zowel in de boomgaarden als in de verpakking mee te streven naar een mooie productie.

Alle medewerkers worden ter plaatse opgeleid om op een gedreven manier en met passie te werken aan het afleveren van een lekkere gezonde peer.

Het GRASP (Global Risk Assesment on Social Practice) certificaat bewijst dat ons bedrijf voldoet aan een aantal eisen op het gebied van personeels- en loonadministratie, pensioenen, gezondheid, veiligheid en welzijn op het werk.

Respect voor elkaar dragen we hoog in de vaandel.